Poniższy artykuł dotyczy produktu, który obecnie ma status Legacy (EOL). Z tego powodu poniższe informacje mogą nie być zgodne z możliwościami obecnego sprzętu i oprogramowania Elgato. |
Jeśli wideo z urządzenia Elgato Game Capture HD60 nie pojawia się w oprogramowaniu ani na telewizorze z funkcją passthrough, to pewnie coś jest nie tak w Twoich Ustawieniach lub Konfiguracji .
Spróbuj wykonać poniższe kroki, aby sprawdzić, czy rozwiążą Twój problem:
1) Upewnij się, że kabel USB jest podłączony do sprzętu Elgato Game Capture HD60 i do Twojego komputera.
Rozwiązanie: Sprawdź połączenia na obu końcach kabla USB 2.0 i upewnij się, że kabel jest podłączony do Twojego komputera, a nie do portu zasilanego USB na innym urządzeniu lub do adaptera zasilacza USB.
2) Twój telewizor może być ustawiony na nieprawidłowe wejście.
Rozwiązanie: Sprawdź telewizor, aby upewnić się, że jest ustawiony na prawidłowe Wejście.
Sprawdź nazwę lub numer portu HDMI do którego podłączony jest Twój kabel HDMI i dopasuj to w menu Wejścia telewizora.
3) Twoja konsola PS4 może mieć włączony HDCP.
Zanim zaczniesz konfigurować, upewnij się, że podłączysz konsolę PlayStation 4 bezpośrednio do telewizora lub monitora poprzez HDMIbez używania urządzenia Elgato Game Capture HD60.
Następnie przejdź do Ustawienia > System sekcja w PlayStation 4 interfejsie i wyłącz Włącz HDCP.
Następnie możesz używać PlayStation 4 z Elgato Game Capture HD60.
4) Telewizor może nie obsługiwać bieżącej rozdzielczości wideo, którą wysyła konsola.
Rozwiązanie: Sprawdź, czy Twój telewizor obsługuje sygnały 1080p, 1080i lub 720p .
Jeśli Twój telewizor nie obsługuje wszystkich rozdzielczości, zmień rozdzielczość wyjścia konsoli, aby odpowiadała maksymalnej rozdzielczości telewizora.
5) Urządzenie Elgato Game Capture HD60 może wymagać resetowania.
Rozwiązanie: Odłącz urządzenie Elgato Game Capture HD60 od Mac lub PCoraz źródła wideo. Czekaj minutę, a następnie podłącz wszystko ponownie.
6) Oprogramowanie Elgato Game Capture HD może wymagać resetowania.
Rozwiązanie: Zamknij oprogramowanie Elgato Game Capture HD i uruchom je ponownie.
7) Kabel HDMI może być uszkodzony.
Rozwiązanie: Przetestuj HDMI kabel z innym źródłem wideo (bez użycia urządzenia Elgato Game Capture HD60 ), aby upewnić się, że działa prawidłowo z Twoim telewizorem.
Jeśli inne źródło wideo również nie wyświetla obrazu na Twoim telewizorze, może być konieczna wymiana tego HDMI kabla.
8) Kabel HDMI może być jednokierunkowy.
Rozwiązanie: Elgato Game Capture HD60 jest dostarczany z dwukierunkowym kablem HDMI . Jest to typowy kabel HDMI który można podłączyć w każdym kierunku.
Niektóre kable HDMI . jednokierunkoweoznacza to, że mogą być podłączone tylko w jeden sposób.
Jeśli zamierzasz użyć jednokierunkowego kabla HDMI z Elgato Game Capture HD60upewnij się, że jest podłączony prawidłowo, zgodnie z oznaczeniami na obu końcach kabla.
9) Upewnij się, że Twój komputer spełnia wymagania systemowe oprogramowania Elgato Game Capture HD.
Rozwiązanie: Zapoznaj się z tym artykułem, aby sprawdzić Wymagania systemowe.
Elgato Game Capture HD60 Wymagania systemowe
10) Oprogramowanie Elgato Game Capture HD może wymagać aktualizacji.
Rozwiązanie: Użyj funkcji Sprawdź aktualizacje dostępnej w Elgato Game Capture HD oprogramowanie, aby pobrać najnowszą wersję.
Alternatywnie, pobierz najnowszą wersję z tej strony:
https://www.elgato.com/us/en/s/downloads
11) Oprogramowanie Elgato Game Capture HD może wymagać odinstalowania i ponownej instalacji.
Rozwiązanie: Jeśli używasz Windows, skorzystaj z Windows Uninstaller aby usunąć oprogramowanie Elgato Game Capture HD .
Jeśli używasz Mac, usuń aplikację Elgato Game Capture HD .
Po usunięciu oprogramowania na Mac lub PC, skorzystaj z funkcji Sprawdź dostępne aktualizacje w oprogramowaniu Elgato Game Capture HD aby pobrać najnowszą wersję.
Alternatywnie, pobierz najnowszą wersję z tej strony:
https://www.elgato.com/us/en/s/downloads
Jeśli potrzebujesz pomocy, skontaktuj się z nami za pomocą widgetu po prawej stronie.